Vartiainen jatkaa Kuninkaissa

Kingsin sopimusuutiset saavat jatkoa Esa-Pekka Vartiaisen kirjoitettua nimensä kauden 2021 kattavaan pelaajasopimukseen. Kuningasnutussa jo 208 ottelussa pelannut ”Essi” teki Kings-debyyttinsä vuonna 2007 Kakkosessa ja onkin yksi niistä harvoista pelaajista, jotka ovat edustaneet seuraa neljällä eri sarjatasolla. Maaleja ”Essillä” on kasassa 87, joka on vain kahdeksan maalia vähemmän kuin kautta aikojen eniten Kings-maaleja pussittaneella Olli-Pekka Korhosella.

”Esan jatkosopimus on tärkeä osa kokonaisuutta ja olenkin erityisen iloinen, että seuralegenda jaksaa edelleen painaa hyvällä tasolla. Viime kauden jälkeen Esa on laittanut itsensä jälleen hyvään kuntoon, joten uskon hänen olevan joukkueen kantavia voimia alkavalla kaudella”, kommentoi puheenjohtaja Kalle Holopainen sopimusuutista.

Kolmosen ja Nelosen sarjakauden aloitus siirtyy

Palloliiton Itäisen alueen kilpailutoiminto tiedotti tänään, että Itäisen alueen sarjat alkavat aikaisintaan toukokuussa.

Palloliiton linjauksen mukaan kaikilla sarjaan/lohkoon osallistuvilla tulee olla vähintään kahden viikon ajan tasaveroinen mahdollisuus harjoitteluun ennen sarjakauden käynnistämistä. Koska tilanne on vaikeasti ennustettavissa, ei sellaisiakaan otteluita pelata joissa paikalliset rajoitukset huomioiden olisi voitu pelata vaan kaikki sarjan joukkueet aloittavat yhtä aikaa sarjan.

Mikäli siirrettäviä kierroksia tulee ainoastaan kolme, voidaan sarja pelata alkuperäisellä formaatilla, mutta mikäli tilanne pitkittyy niin sarja formaattia saatetaan joutua muuttamaan. Alueen kilpailu- ja erotuomaritoiminnan kehitysryhmä kokoontuu seuraavan kerran 13.4. jolloin tilannetta tarkastellaan uudestaan ja mahdollisia vaihtoehtoisia sarjajärjestelmiä mietitään eri sarjoihin.

Tiedotamme asiasta lisää, kun saamme lisätietoa sarjojen aloittamisesta.

Manninen jatkaa Kuninkaissa

Kingsin pelaajisto kaudelle 2021 täydentyi yhdellä nimellä Joonas Mannisen laitettua allekirjoituksensa jatkosopimukseen. Viime kaudelle NJS:n paidasta Kuopioon ja Kuninkaiden riveihin saapunut Manninen viimeisteli pelaamissaan kahdessatoista ottelussa yhteensä neljä maalia ja palkittiin kauden päätteeksi joukkueen sisäisesti vuoden tulokkaan palkinnolla.

”Joonaksen sopimus on tärkeä lisä tulevan kauden rosteriin. Hän on varmasti Kolmosen johtavia pelaajia räjähtävän nopeutensa ansiosta ja mieltäni lämmittää erityisesti lisääntynyt vastuunkanto joukkueen sisällä.”, kommentoi puheenjohtaja Kalle Holopainen uusinta pelaajasopimusta.

Perqukun jatko Kuninkaissa varmistui

Kings ja Gentrit Perquku ovat päässeet yhteisymmärrykseen kauden 2021 kattavasta jatkosopimuksesta. Jo vuonna 2013 ensimmäisen ottelunsa Kuninkaissa pelanneen ”Genun” kokonaissaldo viime kauden päätteeksi oli 55 ottelua, joiden puitteissa maaliverkko on heilunut kahdesti. Viime kaudella keskikentän keskustassa pelannut Genu kuului joukkueen runkopelaajiin, sillä väliin jäi ainoastaan jatkosarjan ottelu PK-37:a vastaan.

”Genu on luotettava keskikentän moottori, joka parhaimmillaan pystyy ratkaisemaan otteluita puhkovilla syötöillään vastustajan selustaan. Meillä on kasassa jo tässä vaiheessa nippu toistensa vahvuuksia täydentäviä pelaajia, joten olenkin erittäin tyytyväinen siihen, kuinka pelaajarunko rakentuu”, kommentoi puheenjohtaja Kalle Holopainen tuoreinta sopimusuutista.

Kings ja Joseph jatkosopimukseen

Kuninkaiden sopimusuutiset jatkuvat pienen tauon jälkeen kun Yousif Joseph solmi kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen Kingsin kanssa. Viime kaudella loukkaantumisista kärsinyt äärimmäisen nopea laitapelaaja pelasi ainoastaan kuudessa ottelussa, joten tulevan vuoden tavoitteet ovat ensisijaisesti nousujohteinen harjoituskausi ja sitä kautta murtautuminen pelaavaan kokoonpanoon.

”Varsinkin Jussin nopeusominaisuudet ovat vertaansa vailla ja testitapahtumassa hän oli koko joukon nopein. Uskon, että näistä ominaisuuksista saadaan ulosmitattua ensi kaudella paljon, kunhan ensin päästään irti vammakierteestä”, kommentoi puheenjohtaja Kalle Holopainen sopimusta.

Kasurinen jatkaa Kuninkaissa

Viikonloppu alkaa hienoissa merkeissä kun viime kausien runkopelaajiin kuuluneen Jaakko Kasurisen jatko Kuningasnutussa varmistui. Kaikkiaan 76 ottelua Kingsissä pelannut ja 26 maalia viimeistellyt taiturimainen laitahyökkääjä on ollut kahdella viime kaudella Kuninkaiden paras maalintekijä ja siten tärkeä kiinnitys tulevan kauden pelaajistoon.

”Jaakko tuo arvaamattomilla ratkaisuillaan monipuolisuutta hyökkäyspelaamiseen. Varsinkin viime kauden loppupuolella Jaakon tärkeät maalit nostivat joukkueen ylempään loppusarjaan ja lopulta myös komeaan loppusijoitukseen. Hienoa, että pelaajarunko alkaa hahmottua jo marraskuun alussa.”, kommentoi puheenjohtaja Kalle Holopainen viimeisimmän sopimuksen varmistuttua.

Otto Vilo jatkaa Kuninkaissa

Torstain kunniaksi on luvassa lisää sopimusuutisia kun viime kaudeksi Kingsiin siirtynyt Otto Vilo jatkaa Kuninkaiden riveissä myös kaudella 2021. Härkämäisestä pelityylistään lempinimen ”Shefki” ansainnut Vilo pelasi viime kaudella kaikissa 13 ottelussa ja viimeisteli kaksi maalia.

”Shefki antaa kaikissa tilanteissa kaikkensa ja on siinä mielessä joukkuepelaaja vertaansa vailla. Vastustajan puolustuspään pelaajat joutuvat olemaan tulevallakin kaudella hälytystilassa Shefkin rymistellessä tilanteisiin. Turkulaisuus lienee miehen ainoa heikkous, mutta kaikissa meissä on puutteemme.”, kommentoi puheenjohtaja Kalle Holopainen tuoreinta sopimusta.

Mielosen jatko varmistui

Kingsin sopimusuutiset saavat tänäänkin jatkumoa kun yksi pitkäaikaisimmista Kuninkaiden pelaajista laittoi nimensä jatkosopimukseen. Lauri Mielonen, jonka pelaajaura Kingsissä alkoi jo pikkujunnuna, jatkaa siis myös kaudella 2021 tutussa valkopaidassa. ”Lare” on ehtinyt saamaan edustusjoukkueen riveissä otteluita vuodesta 2011 alkaen yhteensä 129. Maaliverkkoa hän on noissa otteluissa heiluttanut kaikkiaan kahdeksan kertaa. Ottelumäärä nostaa ”Laren” kaikkien aikojen tilastossa sijalle kahdeksan heti 132 ottelua pelanneen Reijo Jäntin kantaan. Viime kauden joukkueesta ainoastaan Esa-Pekka Vartiaisella (208) ja Juuso Parhialalla (153) on Kuningaspaidassa enemmän pelattuja otteluita.

”Laren sopimuksen myötä puolustuslinjaan löytyy nyt jokaiselle pelipaikalle yksi pelaaja. Lare tuo nuoresta iästään huolimatta pelaajistoon paljon kokemusta, josta parhaana esimerkkinä on pelattujen otteluiden määrä. Erikoistilanneosaaminen on myös Laren tavaramerkki ja tulevallakin kaudella nähtäneen vaarallisia sivuvapareita ja kulmapotkuja tutusta lapikkaasta lähetettynä.”, tuumi puheenjohtaja Kalle Holopainen sopimusta.

Kings ja Konsta Heikkinen sopimukseen

Pelaajasopimusuutiset saavat jatkoa kun Akatemian kautta edustusjoukkueeseen murtautunut Konsta Heikkinen on laittanut nimensä kauden 2021 kattavaan sopimukseen. Useammalla kaudella edustusjoukkueen portteja kolkutellut ”Kona” on pelannut Kuninkaiden riveissä kaikkiaan seitsemän ottelua, joissa maalitili on jäänyt vielä avaamatta.

”Kona on ehdottomasti tulevaisuuden nimiä. Peliäly ja pallokosketus riittävät varmasti jo nyt ja kunhan saadaan vielä pelinopeus ja -tempo Kolmosen tasolle, tästä miehestä kuullaan vielä paljon positiivisia asioita.”, kommentoi puheenjohtaja Kalle Holopainen uusinta jatkosopimusta.

Oskari Röppänen jatkaa Kuninkaiden riveissä

Kings on solminut jatkosopimuksen vasempana puolustajana ja laitapelaajana viihtyvän Oskari Röppäsen kanssa. Röppäsen veljesparin nuorempi painos on Kingsin oma kasvatti ja on pelannut Kuninkaissa lähes koko peliuransa, lukuun ottamatta muutaman vuoden mittaista visiittiä Kuopion Palloseuraan. Kaikkiaan Okulla on Kuningaspaidassa pelattuja otteluita yhteensä 40, joissa on syntynyt kuusi maalia.

”Okun sopimuksen myötä puolustuslinja saa vahvan, vasenjalkaisen ja hyvin hyökkäyksiä tukevan laitapuolustajan. Toivotaan, että viime kausia varjostaneet loukkaantumiset on nyt selätetty ja edessä on ehjä ja täysi kausi Kuningasjalkapalloa”, kommentoi puheenjohtaja Kalle Holopainen sopimuksen varmistuttua.